Posted on Hozzászólás most!

Knut eltartja az állatkertet

Berlin világhírű jegesmedvéje, Knut igen népszerű, emiatt a német főváros állatkertje kénytelen kétmillió euró állami támogatást visszafizetni.
A 2007-ben született jegesmedve különösen élete első évében annyira vonzotta az embereket, hogy mindezidáig összesen több mint hárommillió belépőjegyet adtak el. A jegybevételből, valamint a Knut nevével fémjelzett emléktárgyak eladásából, filmes- és egyéb jogokból a berlini állatkert milliós nagyságrendű haszonra tett szert, miközben milliós közpénzeket is kapott a tartományi rangú főváros szenátusától.
A főváros most kétmillió eurót követel a létesítménytől, miután a számvevőszék kifogásolta, hogy a rekordbevételek ellenére is folytatták az állatkert milliós állami támogatását.
A szenátus hangsúlyozza, hogy önszántából nem kérné vissza a pénzt, amelyet szerettek volna meghagyni az állatkertnél fejlesztési célokra. Az adófizetők évi hárommillió eurójával a világháborús Gedächtniskirche közelében található állatkert amúgy is lényegesen kevesebb közpénzt kap, mint a másik berlini zoo, az évi 7 millió euróval dotált friedrichsfeldei állatpark.
A Knut-féle állatkert vezetése sajnálatának adott hangot a döntés miatt, de mint mondták, a jövőbeni beruházásokat nem fenyegeti veszély a hirtelen jött számla miatt.

Vélemény, hozzászólás?