Posted on Hozzászólás most!

Kocsihoz kötve sétáltatta a csivávát a jógaoktató

Joan Renee Zalk jógaoktatónak nyilvánvalóan lövése sincs a kutyasétáltatásról. Persze nem kell az állatorvosin diplomázni ahhoz, hogy valaki rájöjjön, a csivava nem szeret három mérföldet az autóhoz kötve rohanni, 24 km/h sebességgel.
Az említett hölgyet, Joan Zalkot néhány coloradói lakos akkor állította meg, amikor észrevették, hogy a lassan cirkáló Toyotája mellett egy kifulladt csivava rohan – írja a Daily Camera. Kérdőre vonták a nőt, de ő csak annyit mondott, hogy semmi gond, mindig így sétáltatja a kutyát. A járókelők tovább erősködtek, hogy az állatot nem kínozhatja így, mire Zalk megfenyegette az egyiküket. „Elnézést, van egy pisztoly a kocsimban, szeretné, ha elővenném?” Ezért értesítették a rendőrséget, akik őrizetbe vették a jógaoktatót. A rendőrök a kimerült kutya, Cooper nyakán friss és régebbi sebhelyeket találtak, melyeket a nyakörv okozott.
Zalk a rendőröknek azt mondta, a kutya gazdája tud arról, hogy a kocsihoz kötve sétáltatja az állatot. A tulaj – aki ekkor nem tartózkodott a városban – állítása szerint minderről semmit nem tudott. “Ha illegális a kutyát így sétáltatni, csak mondják meg, és nem teszem többé” – mondta később Zalk. Az ostobaságra nem minden esetben terjed ki a jogi szabályozás, de erre a helyzetre pont van egy alkalmazható passzus: a jógaoktató állatkínzás vádjával fog bíróság elé állni, és felelnie kell a fegyverrel való fenyegetésért is.

Vélemény, hozzászólás?