Posted on Hozzászólás most!

Ködfoltos párduc Szegeden

Nagyon ritka és különleges emlősök érkeztek egy fajmegmentő program keretében a Szegedi Vadasparkba. A macskamedvepár és a két ködfoltos párduc hazánkban csak itt látható.
A ködfoltos párducokból már csupán néhány száz példány él a világon. A Franciaországból érkezett egyéves Tempo és a feleségének szánt angol Zafira időnként vadul vicsorog a látogatókra.
– A Délkelet-Ázsiában őshonos legkisebb macskafélék három- négy évesen lesznek ivarérettek, reméljük, majd utódoknak is örülhetünk – mondja a Borsnak Endrédi Lajos gyűjteményfelügyelő.
Macskamedve az egyetlen olyan óvilági emlős, amelynek teljesen kifejlett fogó, kapaszkodó farka van.
– A nőstény, Xian Svédországból, míg párja, Tao Csehországból érkezett hozzánk. A rejtőzködő életmódot folytató cibetmacskaféle többek között Kína, Malajzia, Vietnam, Kambodzsa, Indonézia területén honos, sűrű erdőkben, a fákon él – magyarázza Endrédi. A macskamedve csaknem egy méter hosszú, a farka további 95 centi. Súlya 10-15 kg. Éjszakai állat. Mindenevő lévén ugyanúgy elfogyasztja a leveleket, bogyókat, mint a tojásokat vagy a kisebb állatokat – írja a Bors.

Vélemény, hozzászólás?