Posted on Hozzászólás most!

Kölyköket loptak el a karanténból

A harmadik testvér nem kellett a tolvajnak

Értékes labrador kölyöknek nézhette tolvaja azt a két keverék kiskutyát, akik a napokban tűntek el a Halasi Állatotthonból.
Két kölyökkutyának veszett nyoma az elmúlt napokban, akik valószínűleg nem önszántukból távoztak a Halasi Állatotthonból. A menhely karanténjából eltűnt kuvasz-rottweiler keverék kutyusok alig múltak még el másfél hónaposak. Kóbor kutya anyjuk őket és egy, az otthonban maradt testvérüket már a menhelyen hozta világra, de mivel a szakemberek nem ismerik az anyakutya oltási előzményeit a kölyköket születésük után karanténba helyezték.
– Megfigyelés alatt állt ez a két kis szuka is, hiszen nem tudhatjuk, hogy nem hordoznak-e valamilyen betegséget. Feltételezésünk szerint valaki a kerítésen átmászva vihette el őket, mert ezek a kutyák a kenneljeinkből nem tudnak kimenni – véli Ákossy Zoltán, az állatotthon vezetője, aki elmondta: már korábban is szembesültek hasonló esettel.
– Vannak úgynevezett “kutyakereskedők”, akik az értékesebbnek hitt állatokat gátlástalanul elviszik. Nálunk ez most harmadszor fordult elő, bár egyszer megkerült a jószág – tette hozzá Ákossy, aki azt is elmondta: a tolvaj azt hihette, hogy labrador kölykökről van szó, melyekért a piacon akár 50 ezer forintot is kaphat. Az állatotthon a rendőrségen nem tett bejelentést, de kérik: ha valakinek esetleg megvételre kínálják a kutyakölyköket, akkor feltétlenül győződjön meg róla, hogy a kiskutyáknak megvan-e minden oltásuk, és nem betegek-e. Forrás: Baon

Vélemény, hozzászólás?