Posted on Hozzászólás most!

Komoly gondokkal küzd a Tappancs

A felelőtlen állattartás miatt a Tappancs telephelyén folyamatos telt ház van: jelenleg 270 állatot nevelnek, amíg azok új gazdára nem találnak. A házi kedvencek jó átmeneti helyen vannak, a dolgozók és önkéntesek lelkesen gondozzák őket, ám a kennelek már nem bírják sokáig. Segítséget várnak.
Az állandó használat miatt a kennelek – amelyek 2003, azaz a nyitásuk óta állnak -, már megrongálódtak, elrozsdásodtak, nagyon rossz állapotban vannak. A felújítás sem segít, új ketreceket kellene építtetniük, ám nincs miből. Egy kennel ára két-háromszáz ezer forint körül mozog, anyagi okok miatt ezek megvásárlását viszont nem tudják egyedül vállalni, napi kiadásaik mellett nem futja már erre a beruházásra. “Állami támogatás híján csak az emberekre számíthatunk, sajnos az idei 1%-unk is jóval kevesebb lett, mint a tavalyi” – mondta el Szerencsés Tilla, a Tappancs alapítványi tagja.
Olyan cégeket vagy magánszemélyeket keresnek, akik szponzorálnák egy-egy kennel felépítését, cserébe örökbe fogadnák a menhely támogatott részét. A Tappancs számításai szerint legalább tíz kennelt kellene építtetni sürgősen. Árajánlatot kértek már több helyről is, ám egyelőre nagyon magas áron húznák föl őket: kétszáz és négyszáz ezer forint között készítenének el egyet, ami az olcsóbb áron számolva is, összesen, legalább kétmillió forintos beruházás lenne.
Az első két kennelt a TIK és a Bónusz Brigád már megvásárolta. Ha csak kevesebbel tudsz hozzájárulni ehhez, az is nagy segítség az Alapítványnak. Ilyenre is volt már példa: a Kéményseprőipari Vállalat egynegyed kennelnyi összeget ajánlott fel a közelmúltban, és novemberig a CORA-ban is gyűjtenek perselyekben a Tappancsnak. Te is támogathatod őket, vagy egyszerűen örökbe is fogadhatsz, hiszen több száz állat vár gazdára jelenleg is – írja a Szegedcafe.hu

Vélemény, hozzászólás?