Posted on Hozzászólás most!

Koncert az állatkertért

Különleges zenei rendezvénnyel támogatja az intézményt a Budapesti Állatkertért Alapítvány. Neves előadóművészek különleges produkcióval készülnek, többek között eddig soha nem hallott duettek is felcsendülnek majd.
Olyan kiváló előadók, mint Vincze Lilla, Benkó Sándor, Egyházi Géza és az őket kísérő dixieland trió illetve kamarazenekar előadásában hallhatók majd többek között feldolgozások Saint Saens Állatok farsangjából és a Sámson és Delilából, Dvorak és Piazzole műveiből, a legszebb részletek a Vámpírok bálja, az Operaház fantomja és a Nyomorultak című musicalekből, valamint napjaink néhány Napoleon Boulevard, Abba és Nightwish sláger crossover átiratából. Az est háziasszonya Morvai Noémi, a Duna Televízió szerkesztő-műsorvezetője lesz, a kamarazenekarban Gulyás Csilla hárfán, Kollár Attila fuvolán és Viczián Gábor zongorán és klarinéton játszik.
Ezen az esten valóban zenei csemegeként találkoznak-játszanak műfajok, mert a crossover nem más, mint a komolyzene, jazz, világzene, és a pop műfajának találkozása. Egy igazi örömzenélés, ahol az operaátirat és a ballada, a népzene és a musical, valamint a pop klasszikus átiratai megtalálhatók. Szándéka, hogy különböző műfajok közelítsenek egymáshoz, hogy érthetőek és szerethetőek legyenek.
A koncertet július 8-án este trendezik.
Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közel húsz éve jött létre azzal a céllal, hogy adományok gyűjtésével segítse a népes állatsereglet otthonául szolgáló Fővárosi Állat-és Növénykert kifutóinak korszerűsítését, az állatok takarmányozását és egészségmegőrzését.

Vélemény, hozzászólás?