Posted on Hozzászólás most!

Kóser állatölés – kábítás nélkül

Kóser állatölés kábítás nélkül! A zsidó hentes nem kábítja az állatot, mielőtt elvágja a torkát és kivérezteti. Forrás: www.chooseveg.com – Kóservágás (schita – sakter végzi): a kés hibátlan, éles, egyenes kell, hogy legyen, hogy egyetlen vágással meg lehessen ölni szegény állatot. A magyarországi kóser húsokat is sakter vágja. A megölt állatot meg kell vizsgálni (bediká): ne legyen hibás. Tréfli (hibás): valami miatt 1 éven belül elpusztult volna az állat (ezt a belső szervek alapján állapítják meg). Ilyenkor ki kell dobni a húsát. Akkor is, ha a tüdejébe vér került. Ha átment a vizsgán a hús, akkor vértelenítés (sózás, sütés nyílt lángon). A szökőínt is el kell távolítani, mert az angyal megérintette Jákob derekát, amikor az Izrael nevet adta neki. Az állatból kivett faggyút (chelev) és beleket nem lehet megenni. Minden dög tréfli. A levadászott állat sem kóser, mert a vadászat nem kóser állatölés. Glatt kóser: abszolút tökéletes. Szafek: kétség. Ha kétség merült fel, akkor kétségesen kóser, de elmegy, megeszik.
Mi lesz a kóser vágással az EU-ban? Hozzászólások az Index.hu fórumából:
– A négymancs tudja, hogy ha beugat a zsidóknak, akkor megdöglik.
– A rituális vágásnak az a célja, hogy minél kevesebb szenvedést okozzanak az állatnak, és minél több vért távolítsanak el belőle. A nyak gyors oda-vissza mozdulattal történő átmetszéséhez megfelelő hosszúságú, tökéletesen éles, hibátlan pengéjű kést használnak. A kés a másodperc törtrésze alatt elmetszi a légcsövet, nyelőcsövet, a bolygóidegeket, a nyaki verőeret és vénát. Az eszméletvesztés majdnem azonnal, két másodpercen belül fájdalommentesen bekövetkezik, így a vágás már nem okoz szenvedést: gondoljunk csak arra, hogy ha borotválkozás közben megvágjuk magunkat, nem abban a pillanatban érezzük a fájdalmat, és a vér is csak később serken ki. A világ legjobb fiziológusai, patológusai és egyéb tudósai abszolút humánusnak ismerik el ezt a módszert.
Az elkábítás, amit az állatvédők javasolnak a szenvedés csökkentésére, tréflivé teszi az állatot. A nem kóser vágás kegyetlen és fájdalmas módszereivel mindegy, hogy kapott-e bódítószert az állat, de a kóser metszés maga is egyfajta elkábítás, mert azonnali érzéketlenséget okoz.
– A kóser vágást értem. De mitől lesz kóser egy pálinka? Tudja valaki, hogy mik a kritériumok?

Vélemény, hozzászólás?