Posted on Hozzászólás most!

Kötéllel fojtották meg a kutyát

Kötéllel fojtottak meg egy kutyát és kitették az út szélére a Baranya megyei Kozármisleny határában. Az állatkínzókat még keresi a rendőrség.
Megdöbbentő látvány fogadta hétfő délelőtt járőrözés közben a város külterületén Mohai László mezőőrt: egy kutyatetem feküdt keresztben a földúton, nyakában egy kötéllel. Mint mondta, a kocsijából látta meg hétfőn délelőtt negyed 11-kor a pécsudvardi elágazó felőli részen a földúton heverő német juhászt, amelynek a nyakában egy méter hosszú kötél volt, feltehetően annál fogva felakasztották, és így pusztult el. Azonnal értesítette a rendőrséget és a jegyzőt, akik megtették a szükséges intézkedéseket.
„A chipleolvasó segítségével azonosítottuk a nagy testű kutyát, a nyilvántartásból viszonylag rövid időn belül kiderült, hogy nem kozármislenyiek az állat gazdái. Szerintem vasárnap este és hétfő reggel között hozhatták ide a tetemet, mert minden nap bejárom a területet, és vasárnap még nem láttam az ellenőrző körút során.”
Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője a Dunántúli Naplónak elmondta, sajnos még mindig nincs visszatartó ereje az állatkínzással kapcsolatos jogszabályoknak, pedig akár három év börtönbüntetés is kiszabható egy-egy ilyen cselekedetért. Az enyhébb esetekért járó pénzbüntetés összege emelkedett ugyan az elmúlt időszakban, azonban még ez sem elég elrettentő. Forrás: MNO

Vélemény, hozzászólás?