Posted on Hozzászólás most!

Különgéppel mentik az állatokat

Különgéppel szállítanak három elefántot a torontói állatkertből a napfényes Kaliforniába Bob Barker állatjogi aktivista közbelépésének köszönhetően.
A 88 éves tévés személyiség 880 ezer dollárt ajánlott fel az állatok légi szállítására, miután tudomására jutott, hogy az egyik állat nincs olyan állapotban, hogy kibírja a hosszú kamionos utat – közölte Barker szóvivője. Mint kiderült, „súlyos lábproblémája” van.
A Toronto Zoo előzőleg áldását adta arra, hogy a három elefántot, Thikát, Iringát és Tokát a különböző produkciókban dolgoztatott állatok számára létrehozott kaliforniai elefántrezervátumba szállítsák. Barker szerint az állatoknak ott alkalmuk nyílik arra, hogy életük hátralevő részét „elefántparadicsomban” töltsék. Mint felfedte, nem tudta volna elviselni a gondolatot, hogy az egyik elefánt elpusztulhat az úton, ezért fizette ki a légi szállítást. Az állatokat különleges rekeszekben helyezik el a szállító repülőgép fedélzetén.
Barker évtizedekig vezette a The Price is Right című játékot a televízióban 2008-as visszavonulása előtt. A közismert tévés sok millió dollárt áldozott különféle, állatok életét javító célokra, és a kongresszusban is lobbizott azért a törvényért, amely megtiltaná az elefántok cirkuszi alkalmazását. MTI

Vélemény, hozzászólás?