Posted on Hozzászólás most!

Kútba dobták a kiskutyát

Feltűnően több a kivert kutyák száma a tél beállta előtt. A jobb érzésű tulajdonosok saját maguk értesítik az állatvédőket, hogy vigyék el tőlük a kutyájukat, mert nem tudják etetni, vagy nincs miből kutyaházat építeniük. Sajnos azonban a többség egyszerűen kiteszi a hűséges négylábú szűrét és az otthontalanná vált értetlenül kóborol az utcán. Ha szerencséje van. állatvédők találnak rájuk, ha nem akkor éhen hal vagy autó alatt végzi a jobb sorsra érdemes kutyusok tábora.
– Télen a kertben tartott kutyák tápanyag igénye megnő, hiszen több energiára van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy megtartsa a hőt – magyarázta dr. Pálfi István állatorvos – Ráadásul az sem mindegy, milyen eledelt kap a kutya, hiszen a túlságosan olcsó eleségek gyakran kevés hasznosítható tápanyagot tartalmaznak. Ez bizony anyagilag komoly terhet róhat a gazdikra.
A kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítványnál szinte ki sem látszanak a munkából. – Az öregedő Mackóról és fiatalabb pajtásáról, Fickóról a tulajdonosuk önként mondott le, mert nem tudta tovább vállalni a tartási költségeket- mesélte Szabó Attila, az menhely vezetője.
– Zsömit egyszerűen bedobták egy kiszáradt kútba és csak az mentette meg az életét, hogy arra járók meghallották a kétségbeesett nyüszögését. Foltit egy oszlophoz kötötték ki. A járókelők azt hitték, hogy csak boltba ment a gazdája, végül az szólt nekünk aki látta, hogy reggel már ki volt kötve, és este mire hazaért a munkából még mindig ott árválkodott a kutyus. 10 órát volt egy oszlophoz kötve, étlen- szomjan, szomorúan.
A Noé Állatotthonnál szintén maguk a tulajdonosok érdeklődtek arró, beadhatnák-e kutyáikat. – Mondtuk, hogy teljes a teltház, így nem tudunk több kutyust befogadni – mesélte Schneider Kinga a Noé Állatotthon szóvivője.
– Az emberek el is mentek, ám előtte a kapunk előtt szélnek eresztették elunt ebeiket. A menhely ott csámborgott egy ordas németjuhász szuka az apró kölykével. Annyira védte a kicsinyét, hogy a hősies kutyamamát be kellett nyugtatóznunk a befogáshoz. Az utcáról megemlékezve a korsó nevet adtuk neki, szertelen kölyke pedig a Kupának kereszteltük el. Jó lenne, ha mielőbb gazdára találnának, mert már igen csak szűkösen vagyunk az otthonban. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?