Posted on Hozzászólás most!

Kutya a ruhaszárítón

Egy fiatal srác unalmában felcsipeszelte a kutyáját a ruhaszárító kötélre, lefotózta, majd a képeket feltöltötte a Facebookra. A fotók bejárták a világhálót, majd a helyi állatvédők felháborodása nyomán az állami televízió is foglalkozott az esettel.
A Fülöp-szigeteken élő srác állítása szerint unatkozott, ezért aggatta fel a fotón szereplő kutyakölyköt a ruhaszárítóra. A feltöltött képek azonban jóval komolyabb hullámokat keltettek, ahogy megosztások útján futótűzként haladtak végig a világhálón.
Mivel a Facebookon saját neve alatt posztolta a fiú a képeket, így a beazonosítása sem okozott gondot. Az állatvédők felháborodtak a bánásmód miatt, és a fiú tettének híre hamar a helyi civil szervezetek tudomására jutott. Az esettel végül a fülöp-szigeteki televízió is foglalkozott. A történtek után a srác levette a képeket és bocsánatot kért tette miatt.
Nem ez az első eset, hogy az interneten különféle mikroblogokon és közösségi oldalakon az állatvédők lecsapnak valami állatkínzásos esetre. Nagy port kavart korábban a Cat Bin Lady, aki egy szemetesbe vágott egy macskát az utcán, neki a nevét és címét is kinyomozták a felbőszült állatbarátok. Ugyanígy járt az a kislány, aki kiskutyákat dobált egy folyóba és a róla készült videó felkerült a netre. A fénymásolóban agyonnyomott cica elkövetője is megkerült.

Vélemény, hozzászólás?