Posted on Hozzászólás most!

Kutyadivat

„Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. ”
Elképesztő, mi mindent vásárolhatunk a kis kedvencünknek. Már nem döbbenünk meg a kutyavíz, kutyakanapé, kutyafotel, a különleges kezelések: kutyamasszázs, kutyapszichológus hirdetései láttán. A “kutyadivat” egyre elterjedtebb, szinte minden kisállat-kereskedésben vehetünk kutyánk számára ruhát, nyárit, télit egyaránt. Abban az állatorvosok is egyetértenek, hogy az érzékenyebb kutyafajtáknak szükségük van védelemre a téli hidegben.
A rövidszőrű kutyáknál kimondottan hasznos lehet, akár télen a mínuszokban, vagy ha esik. Idős, beteg, esetleg műtét után lábadozó kedvencünk is értékelni fogja a meleg öltözetet, továbbá meg tudjuk óvni az érzékeny területet egy esetleges elfertőződéstől. Kirándulások, séták alkalmával nemcsak a bogáncsoktól óv, de a kullancsok ellen is felveszi a harcot. Szerencsére manapság a kutyaruhák már nemcsak kényelmesek és praktikusak, de egyre divatosabbak is.
A legnagyobb kutyadivat-eseménynek a New York-i divathetet tartjuk, ahol a világ legnevesebb tervezői és márkái jelennek meg évről évre a legújabb termékeikkel, ezáltal meghatározva a divatot. A választék rendkívül széles: szabadidő ruha, szoknya, ing, overall, esküvői ruha, frakk, minden megtalálható. Sőt, kutyajelmez is, nehogy kedvencünk egy halloween-partin kutyául érezze magát, hiányos öltözete miatt. A kutyaruha ára változó, függ a mérettől és az anyagtól is. Vehetünk olcsóbbat, de válogathatunk a több ezer forintosokból is, és persze varrathatunk méretre, igényeink és elképzelésünk szerint.
Másik hasznos kiegészítő a kutyacipő, mely óvja a kutya lábát télen a sótól, ami meglehetősen marja az érzékeny tappancsát, valamint megvéd a kavicsok, törmelék okozta sérülésektől. Sok gazdi praktikusságból használja, mert tisztán tartja a kutya lábait, így megkímélheti magát a hosszantartó mancsmosástól. Minden kutyatartó tapasztalta már mennyi időt vesz igénybe, egy-egy sétáltatás után, míg rendbe hozza kedvencének bundáját és mancsait, tehát nem csak divatos, de pénztárcakímélő és praktikus megoldás is a kutyacipő, kutyaruha.
Sokan talán még mindig mosolyognak azon, ha egy kutyasétáltatás alkalmával, olyan ebbel találkoznak, akit kutyaruhába öltöztettek. Mások bár megbámulják, mennyire aranyos és milyen helyes a kutyánk a ruhácskájában, de mégis tetszik neki. És bár lehet sokan feleslegesnek tartják az ebdivatot, bizony mégis rengeteg előnnyel jár. Ha nem visszük túlzásba a kutyusunk öltöztetését, hanem praktikussági okokból adunk rá ruhákat, akkor büszkén viselhetjük a jó és kreatív gazdi címet.

Vélemény, hozzászólás?