Posted on Hozzászólás most!

Kutyák az utcán, a petárdák miatt

A petárdáktól megriadva minden évben kutyák százai szaladnak világgá szilveszterkor. Vigyázzanak kedvencükre, hiszen az elveszett állatok nagy része sosem kerül elő!
Eelpusztulnak, megfagynak, elüti őket az autó, lelövik a vadászok, befogják a sintérek. Ezért azt javasoljuk, hogy a kutyusokat december 31-én és január 1-én kizárólag pórázon sétáltassák, egyébként tartsák őket biztonságos, zárt helyen!
Ebben az időszakban célszerű nyakörvet adni azokra a kutyákra is, akik általában ezt nem szeretik; a nyakörvön minden esetben legyen vízhatlan biléta a gazdi nevével, címével, telefonszámával. A különösen ijedős ebeknek előre szerezzenek be nyugtatót (pl. Sedalin paszta) állatorvosuktól. Ha mégis elveszett a kutyus, Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A.), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál a gyepmesteri telepen!
A gyepmesteri telepeken a zsúfoltság miatt ebben az időszakban gyakran kényszerülnek altatásra, ezért akár egy másik kutya életét is megmentheti, ha elkóborolt kedvencünknek nem kell felszabadítani egy kennelt! Elveszett-talált kutyák:

www.illatosut.hu
www.zoldmagazin.com/kutyak
www.elveszettkutyak.hu
www.kutyakereso.hu

Vélemény, hozzászólás?