Posted on Hozzászólás most!

Kutyák marcangoltak halálra egy operatőrt

A 27 éves Ivan Volosin vérbe fagyott holttestére még szombat reggel bukkantak rá járókelők. Mivel a rendőrség kezdetben azt gyanította, hogy az újságírót meggyilkolták, hírzárlatot rendeltek el.
A törvényszéki kórbonctani vizsgálat során azonban bebizonyosodott, hogy a férfi kutyatámadás áldozata lett. A kóbor ebek a fején és a nyakán is halálos sérüléseket okoztak. A kijevi kutyamenhely munkatársai elmondták, hogy a kerületben lakók már több ízben tettek panaszt az utcákon kóborló, agresszíven viselkedő, csaknem 40 tagú kutyafalka miatt. Ám mivel a kutyák nagy része ivartalanítva volt, és a nyakörveikből ítélve állatvédők gondoskodása alatt álltak, befogásukat a vonatkozó törvény nem tette lehetővé.
Csak az operatőr halálát követően rendelte el az önkormányzat a kóbor kutyák eltávolítását. Csakhogy mivel a munkával megbízott szolgálat tagjainak eddig csupán 11 ebet sikerült befogniuk, a közelben lakók azóta is állandó rettegésben élnek, s a gyermekeiket nem engedik ki felnőtt felügyelete nélkül az utcákra.

Vélemény, hozzászólás?