Posted on Hozzászólás most!

Kutyakarácsony

Itt az év vége, a karácsony, a szilveszter és minden, ami ezzel jár. Az állatvédőknek az év legnehezebb időszaka következik, a Lelenc Kutyavédő Egyesület arra kéri az embereket, segítsetek könnyebbé tenni ezt az időszakot.
A karácsonyra ajándékba szánt kutyákat sokszor eldobják, miután megunták. Sajnos nem viszik menhelyre őket, így kóborolnak az ebek. A hideg, az éhség, az ijedtség ugyanúgy árt nekik is mint nekünk embereknek. Sok kutyus fagy meg vagy lesz baleset áldozata ebben az időszakban.
A menhelyeken pedig kevés a hely, így azok, akik komolyan szeretnének kiskutyát, inkább a menhelyekről vigyenek haza egyet-egyet. Hogy legyen hely azoknak, akiket kitesznek az utcára, vagy félelmükben elkóborolnak.
“A Lelencnél is sok kutya várja leendő gazdáját oltva, chipezve, ivartalanítva, ha közülük egyet hazaviszel, akkor a helyére tudunk befogadni újabb rászoruló ebet, mert most sajnos teltház van. Kutyáinkat a www.lelenc.hu oldalon nézheted meg. Ha nem szeretnél örökbe fogadni, de néhány hónapra helyet tudnál biztosítani valamelyiküknek, azzal is sokat segítesz. Nálunk felszabadul a hely, az eb pedig melegben, családban várhatná az új gazdáját. Az ideiglenes befogadásról az info@lelenc.hu email címen, vagy a +3630-5000-209 számon érdeklődhetsz, ha örökbe fogadnál, akkor az eb adatlapján megadott telefonszámot hívd”-írja a Lelenc Kutyavédő Egyesület.

Vélemény, hozzászólás?