Posted on Hozzászólás most!

Kutyakölykökkel bukott le a magyar csempész

A vizsgálat során az olasz pénzügyőrök megállapították, hogy a sofőr – egy magyar nő – a szükséges uniós és nemzeti okmányok nélkül szállította az állatokat. A kiskutyákat a trieszti állatorvosi szolgálat gondjaira bízták.
Kéttucatnyi különböző fajtájú kiskutyával bukott le egy magyar csempész az olasz-szlovén határon, Trieszt közelében. Az Adnkronos hírügynökség beszámolója szerint az olasz pénzügyőrök rutinellenőrzés során állították meg hétfőn az autópályán, Fernetti átkelőnél az autót, amelynek hátsó ülésén takarók alatt hét ketrecet találtak, teli kutyakölykökkel. A vizsgálat során megállapították, hogy a sofőr – egy magyar nő – a szükséges uniós és nemzeti okmányok nélkül szállította az állatokat. A kiskutyákat – akiket eléggé megviselt az utazás – a trieszti állatorvosi szolgálat gondjaira bízták.
A magyar csempész ellen eljárás indul, s 3 ezertől 15 ezer euróig terjedő pénzbírságot, illetve három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhatnak rá. Az olasz pénzügyőrök tovább folytatják a nyomozást, nemzetköz szinten is, hogy kiderítsék, mások is részt vettek-e a kutyakölykök csempészésében. Az utóbbi években elszaporodtak a hasonló esetek, több olyan állatcsempész bukott le, aki Magyarországról próbált meg Olaszországba csempészni kiskutyákat megfelelő okmányok nélkül.

Vélemény, hozzászólás?