Posted on Hozzászólás most!

Kutyamentés – Szörnyszülött huskyk

Akár a szörny szülöttek úgy néznek ki azok a huskyk, amiket az Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány munkatársai mentettek ki egy családi házból.
– E-mailben kaptuk az üzenetet, hogy egy hat tagú husky családnak segítségre lenne szüksége – mesélte Dér Andrea, az alapítvány munkatársa. – Mellékeltek képeket is, amelyen kissé elhanyagolt kölykök voltak láthatóak. Amikor azonban kimentünk a megadott címre, horrorisztikus állapotban lévő állatokat találtunk.
Az állatokról szinte teljesen hiányzik a szőr, mert a rühatkák hada hemzsegett szerencsétlen párákon. Kínjukban véresre-gennyere vakarták magukat, így hatalmas ellátatlan sebek éktelenkedtek szinte mindenhol. Mivel az állatok enni sem kaptak a kölykök csontja deformálódtak.
– Csak felpakoltuk a kutyákat és menekültünk a helyről – mondta Andrea. – Azonnal orvoshoz vittük őket és haladéktalanul megkezdtük a kezelésüket. Napok teltek el iszonyú lassan, reménytelen várakozásban, mert az orvos nem sok esélyt adott a szörnyű állapotban lévő kutyáknak.
Végül azonban csoda történt és mind a hat kutya túl jutott a krízis helyzeten: ha lassan is, de javulni kezdett az állapotuk. Azonban az alapítvány anyagi tartalékai kimerülőben vannak.
Ezeknek a kutyáknak még nagyon hosszú idő lesz, míg felépülnek, de minden esélyük meg van arra, hogy egy napon ugyanolyan gyönyörű és fenséges állatok legyenek, mint a fajtársai, ám az még megoldatlan, miből telik erre az alapítványnak. Forrás: Blikk.hu, Bata Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?