Posted on Hozzászólás most!

Kutyaszőrrel gyógyult meg az allergiás kisfiú

11 éves brit Danny Pearce az első a világon, aki kutyaszőr-allergiájából állatszőrből készült gyógyszer segítségével gyógyulhatott meg. Egyetlen cseppnyi kutyaszőr hetente háromszor elegendő volt az immunitás kialakulásához és a fiú ma már maga sétáltat kutyát.
Danny mindössze hároméves volt, amikor kiderült róla, hogy súlyos allergiában szenved. Amikor kutyákkal találkozott, mindig elájult. “Mindig is szerettem a kutyákat, de nem érhettem hozzájuk” – emlékezett vissza a fiú. “A kezelés azonban mindent megváltoztatott és ez csodálatos érzés. Most már hozzányúlhatok a kutyákhoz, a hétvégén például tíz kutyát is megsimogattam. Végigjártam a barátaimat és mindenhol megsimogattam a kutyát. Teljesült a kívánságom.”
A szülők már régóta szerettek volna egy kiskutyát, de rájöttek, hogy ez akár Danny életébe is kerülhet. Amikor hazavittek egy kiskutyát, hogy összeismertessék a fiukkal, Danny összeesett, szeme megdagadt és csak fél óra elteltével tért magához a kórházba vezető úton. Ezért a szülők, a szociális munkásként dolgozó Jonathan és a főnővér Sue úgy döntöttek, nem vehetik magukhoz a kutyát.
Dannynél a vizsgálatok kiderítették, hogy a kutyák mellett a lovakra, a macskákra, a füvekre és a fákra is allergiás. Szeme már akkor is bedagad, ha egy olyan székre ül le, amelyen azelőtt egy kutya ült. A Dél-Walesben található Tredegarben élő fiú végül a londoni gyerekspecialistához, Adam Foxhoz került és ő lett az első, aki kezelése részeként kutyaszőrből készült kísérleti szert kapott, amelyet a nyelv alá kell spriccelni és amely fokozatosan deszenzitizálja Danny szervezetét.
A szülőket azonban figyelmeztették, hogy ha valami balul sül el, fiuk intenzív osztályra kell, hogy kerüljön. “Óriási volt a kockázat, de vagy megpróbáljuk vagy semmi sem változik” – mondta el a Daily Mailnek Jonathan. “Csakis Danny életminőségéről volt szó és akkoriban ez nagyon rossz volt.”
Bár az első adagra nagyon rosszul reagált, a fiú később jól tolerálta a négynapos, félóránkénti intenzív kezelést. Egy, a BBC Horizon című műsora által filmre vett ellenőrzött kórházi kísérlet során Dannynek megengedték, hogy egy kiskutyával játsszon. Danny nagyon rosszul lett, de kiderült, hogy reakciójáért a stressz felelős. A vizsgálatok kimutatták, hogy most már megsimogathatja a kutyákat – két évvel a kezelés megkezdése után pedig teljesült az álma: sétálni viheti a szomszédok kutyáját, Bailey-t.
“Danny most már élheti az életét” – lelkendezett a háromgyermekes apa, Jonathan. “Most már a parkba is kimehet és focizhat anélkül, hogy aggódnunk kellene miatta.”

Vélemény, hozzászólás?