Posted on Hozzászólás most!

Kutyatámadás esetén hogy védekezzen

Igyekezzünk elkerülni a kutya támadását! Sokszor félreértett jelzések miatt lesz a baj!  Ha valakire mégis kutya támadna, mert emberre is támadhat, akkor, szembe kell vele fordulni, kerülni a szemkontaktust, a kezeket pedig a magasba kell emelni, hogy nagyobbnak látsszunk, mint valójában – hangzott el egy állatvédő egyesület oktatásán.

Állatvédelmi programot indított az egri Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület. A helyi óvodákban és iskolákban kutyás bemutatókon hívják fel a figyelmet a háziállatok megfelelő kiválasztására, a felelős állattartása, valamint az állatok védelmének fontosságára – mondta Botka Tímea, a szervezet elnöke. A gyerekek is veszélyeztetettek.
Az egyesület azért fordul először a fiatalokhoz, mert véleményük szerint a gyermekeken keresztül vezet az út a helyes állattartáshoz.
Az első találkozót a Felsővárosi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájában tartották pénteken. Elmondták itt egyebek mellett azt is: ha valakire kutya támadna, szembe kell vele fordulni, kerülni a szemkontaktust, a kezeket pedig a magasba kell emelni, hogy nagyobbnak látsszunk, mint valójában. A szakemberek szerint így lehet a legnagyobb valószínűséggel elkerülni a kutyatámadást. Megoszlanak a vélemények, hogy ilyenkor ki a hibás.

Vélemény, hozzászólás?