Posted on Hozzászólás most!

Laboratóriumi kutyák első lépése a napfényben – megrázó videó

Azért kísérleteztek rajtuk, mert a Beagle jámbor kutya, aki megbízik az emberben. Miután megmenekültek első szabad lépéseiket félve tették: soha nem voltak még tiszta levegőn, egymással sem találkoztak.
Noha egyre többen lépnek fel az állatkísérletek ellen, és mindenki tisztában van vele, hogy ez egy valós probléma, sokak számára ez csupán egy távoli dolog, amiről, ha nem tudnak, akkor nem fáj és nem is kell foglalkozni vele.
Ezek a már felnőtt Beagle-k egy ilyen laboratóriumi kísérlet áldozatai voltak Spanyolországban, akik még soha nem jártak szabadban.
Ilyen pillanatokért élnek az állatvédők: Az Animal Rescue Media Education önkéntesei 72 állatot mentettek meg. Gerry Smith elmondta: “A Beagle-k hihetetlenül, édesek és aranyosak is, eddigi életüket egy ketrecben élték le, de ennek ellenére nagyon barátkozóak és kötődnek az emberhez. Ezért is használják őket laboratóriumi kísérletekhez, mert jámbor kutyák, akik bíznak az emberben.”
A mentésre júniusban került sor, és miután pár hétig még karanténban voltak a kutyák, a világ több menhelyre is érkeztek, többek között Los Angelesbe is, hogy végre kijöhessenek a ketrecből.

A Youtube-ra felkerült videó az első szabad lépéseiket örökíti meg: amikor kinyílt a ketrec ajtaja, ki sem mertek lépni, végül volt amelyik kutyus nagy lendületet vett és beleugrott az “ismeretlenbe”, más pedig némi baráti segítséget vett igénybe.
“Egyáltalán nem csoda, hogy féltek, ezek az állatok, nem hogy napfényt nem láttak még, azt sem tudták mi a szabadság, és még egymással sem voltak soha kapcsolatban” – mondta az egyik aktivista.
“Ezek a kiskutyák semmit nem tudtak a világról, a szabadságról, mégis bíztak az emberben, akik eddig kihasználták őket” – tette hozzá. Forrás: Szorakozas.msn.mainap.hu, Allatvilag.net

Vélemény, hozzászólás?