Posted on Hozzászólás most!

Láncra verve éheztette kutyáit a jánoshalmi férfi

Feltehetően hetek óta éheztek azok a láncra vert kutyák, melyekre kiskunhalasi állatvédők találtak a napokban Jánoshalmán.
A Kiskunhalasi Állatvédő Egyesülethez érkezett állampolgári bejelentés után az állatvédők a jánoshalmi közterület-felügyelőkkel és a helyi rendőrökkel közösen mentek a megadott címre. Elmondásuk szerint borzasztó látvány fogadta őket: két kórosan lesoványodott kutyát találtak, a lánc szinte beleette magát mindkettő nyakába. A rendkívül rossz állapotban lévő, étlen-szomjan tartott, csont és bőr kutyákat végül állatorvos segítségével tudták csak kiszabadítani béklyóikból.
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást a kutyák tulajdonosa, egy 53 éves jánoshalmi férfi ellen, az ebeket pedig elkobozta. Az éhségükben nyüszítő állatok a Halasi Állatsegítő Alapítvány Szegedi úti otthonába kerültek, ahol önkéntesek gondoskodnak róluk. Egyelőre nem lehet tudni, hogy szenvedtek-e maradandó egészség károsodást. Az állatvédők mindent megtesznek, hogy a megmentett kutyusok mielőbb felépüljenek, és remélik sikerül számukra szerető gazdit találniuk. Baon.hu

Vélemény, hozzászólás?