Posted on Hozzászólás most!

Lányok, műszőrmét viseljetek télire!

Szerencse, hogy manapság már nem kell állatok halálával számolnunk azért, hogy szőrmét viseljünk, hiszen a műszőrme megkezdte hihetetlen diadalútját.
I’d rather go naked than wear fur – vagyis inkább vagyok meztelen, mintsem hogy szőrmét viseljek. Mióta a PETA videói és plakátjai,  és rengeteg sztár is kardoskodik a valódi szőrme viselése ellen, érthető módon felkapjuk a fejünket, ha egy híresség igazi szőrmében jelenik meg egy eseményen: nem nyugtázzuk bólogatva a látványt, és elhihetitek, hogy a PETA sem, olyannyira, hogy minden évben elkészítik a notórius szőrmeviselők feketelistáját. Óriási szerencse, hogy manapság már nem kell halott állatokkal és súlyos pénzekkel fizetnünk azért, hogy szőrmét viseljünk, hiszen a műszőrme megkezdte hihetetlen diadalútját.

Beszerezheted a legmenőbb üzletekben, turkálókban, bolhapiacokon, esetleg anyu vagy a nagymama gardróbjából, bár ez utóbbiak jó eséllyel valódi darabok lesznek. Több okból is érdemes éltetnünk a műszőrme hódítását, hiszen amellett, hogy végre nem a vacogós divat éráját erősítő hullámról van szó, millió és egy módon viselhetjük.
A végzet asszonya archetípus fejbeni összerakásánál a tűsarok, a vörös rúzs, esetleg a porcelán szipka mellett jó eséllyel adunk egy mesés szőrmét képzeletbeli karakterünkre, hiszen a szőrme viselése maga a megtestesült glamour. Állatbarát megoldásként azonban nyugodtan felvehetünk műszőrmét, a mesés összképen ez mit sem ront, pláne akkor, ha a megfelelő ruhával és kiegészítővel viseljük a kabátot vagy mellényt. Elegáns összeállításnál viszont érdemes ügyelni az arányokra, így műszőrme kabátunkhoz visszafogott ékszereket, diszkrét cipőt és táskát válasszunk. Az előbbi szabály a dámákra természetesen nem vonatkozik, bár az “éles bevetés” előtt érdemes mérlegelni, hogy a feltűnő, csillogó bizsuk, tűsarkú és mímes borítéktáska együttesével valóban képesek vagyunk-e azonosulni.
Műszőre mellényedet nyugodtan viselheted egyszerű hétköznapokon is, hiszen csizmával, ceruzafarmerrel és egy szimpla hosszú ujjú felsővel párosítva biztosan nem lősz túl a célon. Sőt, ha inkább erősítenél a bohém vonalra, válassz feltűnő nyakláncokat, gyűrűket vagy karkötőket, amikkel könnyedén tompíthatod a szőrme komolyságát. Univerzális szabály nincs, és ha lenne sem árulnánk el, hiszen a műszőrmében épp a játékosság és a megannyi viselési mód a legjobb, és kényelmesen csak akkor érzed majd magad új szerzeményedben, ha a stílusodnak és a hangulatodnak megfelelő kiegészítőkkel viseled. Komolyan venni felesleges!

Vélemény, hozzászólás?