Posted on Hozzászólás most!

Látó is kereste az ellopott kutyát

Elloptak ismeretlenek egy dobermant. Enzot gazdája egy ismerősénél helyezte el, ahonnan furcsán eltűnt a hatalmas állat. De Ilona nem adta fel, még látóval is kerestette kedvencét. Lakhelyünkön, Pákozdon már többször megmérgezték Enzót, ezért elhatároztuk, hogy elköltözünk. A pakolás idejére kerestünk egy helyet, ahol elhelyezhetjük – emlékszik Szvitán Ilona. – Naponta látogattuk, de egy alkalommal már nem volt a családnál, akik vigyáztak rá. Azt mondták, odaadták egy rokonuknak Békésszentandrásra, mert Enzo megharapta a lányukat. Ott pedig elütötte egy kamion – folytatja az asszony, miközben a szerencsésen meglelt eb nyakát öleli. Ilona feljelentést is tett, de a nyomozás nem hozott eredményt. Az asszony az interneten az összes lehetséges fórumon kereste, sőt, még egy látó segítségét is kérte.
– Ő azt mondta, Enzo él és meg fog kerülni. Így is lett: fél évvel az eltűnése után megcsörrent a telefonom, és annyit mondott a névtelen bejelentő: a kutyám a sárszentmihályi tüzéptelepen van. Ott megtaláltuk láncra verve, lesoványodva, tele sebekkel. Éheztették, de az sem kizárt, hogy verték is.
– Nem akarták visszaadni, csak ha kifizetünk százezer forintot. Az erélyes fellépésnek köszönhetően végül elhoztuk, és nyomban állatorvoshoz vittük. Ma már jól van, de továbbra sem merjük otthon tartani, félünk, hogy ismét baja lesz. Egyik ismerősünk gondoskodik róla, míg sikerül elköltöznünk – aggódik ma is kedvencéért az asszony.

Vélemény, hozzászólás?