Posted on Hozzászólás most!

Leopárd és kutya barátsága

Vadállat és háziállat barátsága: Salati, a nőstény leopárd szokatlan férfit választott legjobb barátjául, mégpedig egy Tommy nevű arany retrievert. Ez a nem mindennapi pár egy rancson barátkozott össze Pretoriában, Dél-Afrikában.
Salatit még babakorában mentették meg, és az állat-egészségügyi ellenőrzés után egy családhoz került, akik részt vesznek az elhagyott, és sérült állatok rehabilitációs programjában. A 23 éves Richard Brooker miután befogadta a tíz hónapos tarka macskát, gyakran sétáltatta Tommyval, a kutyájával együtt. Brooker minden reggel engedi a leopárdnak, és a retrievernek, hogy együtt játszadozzanak, valamint gyakran felrakja őket a kamionra, és elviszi őket a vadonba, hogy nagyobb területen bírjanak futkározni. Brooker szerint a kutya, és a macska elválaszthatatlanok.
– Ha az egyiket meglátod valahol, biztos, hogy a másik is ott van a közelben. Amikor Salatit kaptuk, nagyon kicsi volt még, és Tommy sokszor megzavarta, de most azonos méretűek, így Salati üldözi Tommyt. A kutyák nem szoktak hozzá, hogy ugyanakkora macskát zavarjanak, mint ők maguk. Tommynak kezdetben ez traumát okozott, de most már együtt futkároznak, és felfedezik a világot – mondta Booker.

Vélemény, hozzászólás?