Posted on Hozzászólás most!

Lépni sem lehetett a hüllőkiállításon

Ami ismeretlen, az nem feltétlenül veszélyes – állítja Királyhegyi Péter, a Terraplaza hüllővásár szervezője. Az ifjú kígyórajongó gyermek kora óta szenve-délyesen gyűjti a különféle egzotikus állatokat, ám a jelek szerint fura hobbijával nincs egyedül.
A rendszeresen megrendezett kiállításon több mint 80 tenyésztő kínálta nem mindennapi ház kedvenceit. Az egészen apró 800 forintos bébi madárpóktól a hatalmas egymillió forintot érő teknősig rengeteg különös állat tartható hazánkban. Bár ezek mindegyike ijesztőnek tűnhet a tengerimalachoz és kutyához szokott hétköznapi ember számára, a szervező mindenkit megnyugtatott, a vásáron egyetlen emberre veszélyes élőlény sem található.
– Még mindig sokan félnek a kígyóktól, pókoktól és egyéb hüllőféléktől, pedig ezek nem ártanak senkinek – magyarázta Királyhegyi Péter. – A hazai törvények szerint csakis olyan egzotikus állat tartható a terráriumokban és viváriumokban, ami biztonságos. Aki megismeri ezeket a jószágokat, hamar rájön, hogy nincs mitől aggódnia. Például rengeteg gyönyörű kígyó van, amelyik nem mérges és igazán lenyűgöző látványt nyújt. Ezeket nyugodtan magára tekerheti bárki. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?