Posted on Hozzászólás most!

Londoni vad rókák

London egyik legdrágább negyedében garázdálkodnak a vad rókák. A Koupparis-család alvó ikergyermekeit akkor támadta meg a nyitott ajtón az emeletre felsétált ravaszdi állat, amikor a szülők a tv-t nézték a nappaliban. Egyre veszélyesebb hely Stoke Newington, Kelet London méregdrága családi házakkal teletűzdelt kertvárosi része. Legalábbis a helyiek erre következtetnek abból, hogy a minap egy jól megtermett róka látogatta meg a Koupparis-család alig kilenc hónapos ikreit a hálószubában. A 800 ezer fontos (kb. 260 millió forint), háromszintes családi ház hátsó kertre nyíló ajtaját a nagy meleg miatt hagyták nyitva a szülők, de már ezerszer is megbánták, hiszen amíg ők a nappaliban a tv-t nézték, a nyitott ajtón besétáló vad egyenesen az emeleti hálószobába ment. A családfő, Nick Koupparis és felesége Pauline csak a gyerekek sikoltására rohant fel a szobába, de már későn, a róka a kis Isabella fejecskéjét és Lola karját is megharapta. A csöppségeket azonnal kórházba szállították, állapotuk komoly, de stabil.
– Borzalmas, hogy éppen a gyereket támadta meg az állat – mondta az egyik szomszéd, Mr. Vilgur Pekcin. – Alig egy hete hozzám is bejött egy róka, miközben a tv-t néztem. Valószínűleg éheznek az állatok, ezért jönnek egyre közelebb a lakott területekhez, ahol több élelmet találnak.
Stoke Newington egyébként London egyik felkapott környéke, ahol híres színészek, filemsek és tv-s személyiségek élnek. Az állategészségügyi hatóságok szerint a környéken még soha egyetlen komoly rókatámadás nem regisztráltak. Pedig a számítások szerint az angliai nagyvárosok környékén négyzetkilométerenként vagy húsz róka élhet.
A hatóságok képviselői sorra járták a környékbeli házakat és figyelmeztették a lakókat, hogy lehetőség szerint csukják be az ajtókat és gondosan zárják le a szemetes edényeket. A támadó rókát nem találták meg, de máris csapdákat állítottak fel, hogy a környéken garázdálkodó ravaszdi jószágok egy részét befogják.
Mindenesetre a lakók jó része felháborodott az eset miatt, mert – állítólag – már jóval korábban felhívták a hatóságok figyelmét a környéken szabadon garázdálkodó rókákra.

Vélemény, hozzászólás?