Posted on Hozzászólás most!

Lou Reed kutyáknak ad koncertet

Az amerikai zenész Sydneyben, az operaházban lép fel júniusban, s a koncertet kizárólag kutyáknak szánja. Az ember számára hallhatatlan frekvencia tartományban szólalnak meg a hangok, ezért csak az állatok élvezhetik azokat.
Érdekes kísérletet tesz Lou Reed és felesége, az experamentalista zenészként ismert Laurie Anderson: a páros a június elején esedékes Vivid Live fesztiválon egy húszperces koncertet ad, de a fellépést kizárólag kutyák hallgathatják meg. A két zenész olyan magas frekvenciatartományban játszik le hangokat, amelyet az emberi fül nem tud érzékelni, kizárólag állatok hallhatják meg azokat. A koncert nem lesz hosszú, mert a kutyák aligha tudnának húsz percnél tovább figyelni az előadásra.
“Az emberek számára hallhatatlan frekvencián kiadott hangokat művészi magasságokba emeljük, így négylábú barátainkat nagyszerű kakofón hangzással kényeztethetjük, miközben mi kizárólag az öbölben morajló hullámokat halljuk majd” – áll a fesztivál programajánlójában.
Az egy hónapon át tartó fesztiválnak Lou Reed és Laurie Anderson lesznek a kurátorai, és adnak azért olyan koncertet is, amit már az emberek élvezhetnek majd.

Vélemény, hozzászólás?