Posted on Hozzászólás most!

Lovat mentettek az emésztőgödörből

A nyughatatlan ló addig mesterkedett, míg sikeresen szétszedte a leláncolt kaput, és átgaloppozott a friss fűvel kecsegtető, ámde veszélyes területre. Itt aztán addig nyargalászott, még belezuhant az emésztőbe, és elmerült a bajban.
– Nagyon megijedtünk, hogy baja esett szegény párának. Azonnal hívtuk a tűzoltókat – mesélte a Blikknek Matuschek Zoltán, a menhely munkatársa. – Szerencsére ők villámgyorsan a helyszínre érkeztek, és azonnal elkezdték kiásni a lovat. Addig mélyítették az árkot, míg Basa egyszerűen kisétálhatott az emésztőgödörből. Akkor segítettek neki kikapaszkodni. Amint kijött a ló, azonnal megvizsgálta az orvos.
Rövidesen kiderült, hogy Basa csodával határos módon egyetlen karcolás nélkül megúszta a két és fél méteres zuhanást és az utána következő, számára nem kis stresszel járó mentést is.
A nem éppen illatos paripát a gondozók azonnal lemosták egy locsolócsővel, és a táltos ezek után úgy folytathatta a napját, mintha mi sem történt volna, bár a gödröt azóta nagy ívben elkerüli. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?