Posted on Hozzászólás most!

Ma van az Állatok Világnapja!

Az állatok világnapját minden évben, október 4.-én ünnepeljük. Ez a nap, tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Ezen a napon már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. Sajnos ma Magyarországon évente több százezer állat válik kóborrá. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Több külföldi és hazai sztár is kiáll a „kedvencek” védelméért. Többek között Keresztes Ildikó, illetve Takács Nikolas és Ördög Nóri, akikről tudjuk, hogy igazi állatbarátok és mindent megtennének az állatokért. Baywatch sztárja Pamela Andersonról is nagy állatvédő.
Tavaly a szőke bombázó a kis kedvencek megmentésért is pózolt, ami nagyon nagy sikert aratott az állatvédők körében.
A budapesti Tropicarium az Állatok Világnapja alkalmából minden évben izgalmas programokkal várja az állatbarát gyerekeket és szüleiket. Október 9-én különleges programokkal készülnek, különböző interaktív előadásoktól kezdve kézműves foglalkozásokig, több rendezvényen is részt vehetnek a látogatók.

Vélemény, hozzászólás?