Posted on Hozzászólás most!

Magyar központú kutyacsempész hálózatot lepleztek le Torinóban

Hamisított pedigrével próbáltak keverék kutyákat eladni egy magyar-olasz bűnbanda tagjai Torinóban. A kutyacsempész-hálózatot az olasz rendőrség leplezte le, és 27 gyanúsítottat őrizetbe is vettek. A hálózat központja Magyarországon volt: innen vitték ki – a vélhetően magyar állatorvosok által hamisan törzskönyvezett – ebeket.
Magyarországról irányító nemzetközi kölyökkutya-csempészhálózatot lepleztek le Torinóban pénteken – közölték helyi illetékesek. Az észak-olaszországi város rendőrsége mintegy 300 kiskutyát és több száz hamisított dokumentumot, valamint törzskönyvet foglalt le.
Eljárást indítottak 27 ember ellen Piemonte, Lombardia és Emilia-Romagna régiókban, csalás, törvénytelen állatkereskedelem és állatkínzás gyanújával. Az elkövetők a kölyökállatokat az interneten keresztül kínálták és értékesítették magánembereknek és tenyésztőknek, éves üzleti forgalmuk mintegy 330 ezer euró volt. Torinóban sokan feladták állásukat, hogy a csempészésnek szentelhessék idejüket.
Az olasz rendőrség pénteki közleménye szerint a hálózat a keverék kölyökkutyákat fajtisztaként árusította az interneten. A rendőrség közlése szerint Magyarországról hozták a hamis igazoló iratokkal pedigrés ebként eladott keverékkutyákat. A rendőrség közlése szerint a hamis törzskönyveket állatorvosok állították ki.
A lefoglalt állatokat a hatóság kutyatenyészetek gondjaira bízta, illetve családoknak ajándékozta. A csempészeket többek között törvénybe ütköző állatbehozatalért, illegális kereskedelmi tevékenységért és okirat-hamisításért vonják felelősségre.

Vélemény, hozzászólás?