Posted on Hozzászólás most!

Magyar kutyacsempészek

Fajtatiszta kutyakölyköket foglalt le rendőrség Olaszországban. Az állatok illegális úton kerültek az országba, az eljárás során egy magyar állampolgár ellen elfogatóparancsot adtak ki.
A kutyákra Pistonia és Prato környékén bukkantak a rendőrök. Összesen 27-et találtak, valamennyi értékes, fajtatiszta – mopszokról, Akita Inukról, shar peiekről, labradorokról van szó. Az ebek illegális úton kerültek Olaszországba – írja az MTI az ANSA olasz hírügynökség értesüléseire hivatkozva. A nyomozás tavaly nyáron kezdődött, mikor a hoppon maradt vásárlók feljelentést tettek.
A Pistoia ügyésze által irányított, a rendőrség és az erdészeti szervek által közösen végrehajtott Kutya nevű művelet során a kutyákon kívül az állatok értékesítésével kapcsolatos dokumentumokat és 130 magyar állatútlevelet foglaltak le – állítja a La Nazione. Emellett birtokukba kerültek számítógépek, mobiltelefonok, állatgyógyászati készítmények, mikrochipek és a beültetésükre szolgáló eszközök, valamint különféle számviteli dokumentumok.
A kutyákat az állatcsempészek az interneten keresztül igyekeztek eladni, és közben az olasz törvények állatvédelmi intézkedéseit is megszegték. Az ügyben három személy, két olasz férfi és egy magyar állampolgárságú nő ellen adtak ki elfogatóparancsot.
Az akcióról készült fotók között nézelődhettek az ItaliaNews képgalériájában, a képre vagy ide kattintva

Vélemény, hozzászólás?