Posted on Hozzászólás most!

Már csak néhány napig kérhető az őshonos állatfajták támogatása

Még február 28-ig postázhatók azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
2012. február 1-28. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be a gazdálkodók a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylésére. Erről szól az MVH 24/2012. (II.02) számú Közleménye.
Ennek alapján azok jogosultak támogatás kifizetést kérni, akik támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozattal rendelkeznek. A kérelmet papír alapon, a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez kell postai úton eljuttatni. Az MVH személyre szóló kérelemcsomagot postázott ki az ügyfelek részére. Ha valaki nem kapott ilyen dokumentumcsomagot, akkor a kifizetési kérelmet az MVH közlemény 1.sz. mellékletét képező nyomtatványon (Főlap), valamint az ahhoz kapcsolódó betétlapokkal együtt nyújthatja be. A formanyomtatványok letölthetők az MVH honlapjáról (www.mvh.gov.hu) vagy beszerezhetők a megyei kirendeltségek ügyfélszolgálatán.
Az MVH a kérelem módosításaként kezeli a később – de benyújtási időszakon belül – beküldött, nem névre szóló kérelmeket. Erre a benyújtási határidőn belül van lehetőség, és az MVH az utolsóként benyújtott kérelmet veszi figyelembe.
Ha a kifizetési kérelem az aktuális állatállománynál kevesebb állatra vonatkozik, akkor ez az állomány csökkentésének minősül. Ha a csökkentés után fennmaradó állatállomány létszáma nem éri el a minimálisan támogatható célprogramonkénti állatlétszámot, akkor a támogatásra jogosultat az érintett célprogramból kizárják és köteles a már igénybe vett támogatási összeget a szabályok szerint visszafizetni. Forrás: Szabadföld.hu

Vélemény, hozzászólás?