Posted on Hozzászólás most!

Március 12-én az újdonságokkal nyit a győri állatkert

Március 12-én számos újdonsággal nyitja meg kapuit a gyõri Xantus János Állatkert. Az állatkert területe a kétszeresére bõvült, a volt vidámpark területén egy árnyas vadaspark létesült. Az év során új állatok is érkeznek és a nyitásra teljesen megújul a terrárium is. Ami egyértelmű kuriózumként hat, hogy kis földimalac látta meg a napvilágot, aki biztosan a vadaspark egyiuk szenzációja lesz, s akit csak a hét második felében mutatnak meg a sajtónak is.
A legnagyobb változás, hogy mintegy duplájára nõtt az állatkert területe, az egykori vidámpark helyén is állatok tanyáznak. Ide kerültek többek között a tevék, de még számos állat kap új otthont a területen. Ezen a részen egyébként egy parkszerû sétáló és pihenõ részleget alakítottak ki, ahol majd padok, madáretetõk, magasles várja a kikapcsolódni vágyókat. A területen jelenleg is folyik még az építkezés, a rossz idõjárás miatt várhatóan nem készül el minden a nyitásra, de a terület már így is nagy élményt nyújthat azoknak, akik ide látogatnak.
Szintén újdonság lesz a terrárium, amely teljesen megújul, ez már szombattól látható lesz. Természetesen ezzel nem ér véget a meglepetések sora, az év közben is több állat érkezik. Tovább bõvül a flamingó-csapat, érkeznek antilopok, marabuk, és varacskos disznó is.
Meglátogattuk az állatkert kis kedvencét, Polát is. A kis csimpánz éppen nassolt, egy sütemény után kedvenc gyümölcsei közt válogatott. Kedvünkért néhány szaltót is bemutatott a kötélen, majd folytatta a tízórait. A barátságos állatot egyébként – ha majd nagyobb lesz – megpróbálják beilleszteni a gyõri csimpánzcsapatba.
Az állatkert mindenképp Gyõr egyik legnagyobb sikertörténetének nevezhetõ. Aki emlékszik még az 1990-es évek gyõri állatkertjére, az tudja, nem lehet egy lapon említeni a mostanival. 1997-ben kis híja volt, hogy nem zárták be a vadasparkot, most 140 ezer látogatót számlál, rengetegen választják hétvégi kikapcsolódásként a felvirágoztatott gyõri állatkertet. Az adó egy százaléka egyébként az idén is felajánlható az intézmény javára, amibõl tovább szépítenék a parkot. Az adószám: 18533835-2-08.
Szombaton tehát kinyit az állatkert, ismét láthatók az állatok. Persze lesz még olyan jószág, aki a hideg idõben inkább bent ücsörög, de így is sok vadállat látható, a tapírt például be sem lehet zavarni a helyére, annyira szeret sétálgatni a hóban.

Vélemény, hozzászólás?