Posted on 1 hozzászólás

MARS

Mars nemzetközi vállalatcsoport, háttérinformációk:
A MARS Inc. családi vállalkozás, 1911-ben alapítva, 65.000 munkatárs mintegy 230 egységben a világon, beleértve a 135 gyárat 68 országban. Közptja McLean, Virgina államban (USA) található. A Mars Incorporated a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, évi 28 md USD bevétellel, hat szegmensben működve, melyek csokoládé, állateledel, Wrigley rágógumik és cukokrkák, élelmszerek, italok és a Symbiocience. Ezek a szegmensek gyártják a világ jónéhány vezető márkáit, mint: csokoládék – M&M’S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® and TWIX®; állateledelek – PEDIGREE®, WHISKAS®, SHEBA®, CESAR® and ROYAL CANIN®; Wrigley és cukorkák – ORBIT®, EXTRA®, STARBURST®, DOUBLEMINT® and SKITTLES®; élelmiszerek – UNCLE BEN’S®, DOLMIO®, EBLY®, MASTERFOODS® and SEEDS OF CHANGE®; italok – KLIX® and FLAVIA®; Symbioscience – WISDOM PANEL™, SERAMIS®, CIRKUHEALTH™ and COCOAPRO®.
A Mars Magyarországon:
Magyarországon a rendszerváltás óta jelenlévő MARS jelenleg két vállalatot működtet. A MARS Magyarország Értékesítő Bt. az édesség- és élelmiszeripari kereskedelemben tevékenykedik, olyan jól ismert márkákat forgalmaz, mint a Snickers®, a Twix®, vagy az Uncle Ben’s®. Az állateledel gyártást, a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. 1993 óta a Csongrád megyében található bokrosi telephelyén végzi. A MARS két hazai vállalatának együttes bruttó árbevétele 2009-ben megközelítette az 60 millárd forintot. A bokrosi vállalat több, mint 800 embernek biztosít munkahelyet, valamint magyar beszállítóitól évente több mint 10 milliárd forint értékben vásárol fel a gyártáshoz szükséges hazai termékeket.

1 thought on “MARS

  1. […] és a kutyákkal kapcsolatos híreket az érdeklődők. További információk: Mayer Zsolt – MARS Magyarország, Vállalati Kapcsolatok. Tel.: 469 2106, 06 30 250 0765 , Fax: 223 1051. E-mail: […]

Vélemény, hozzászólás?