Posted on Hozzászólás most!

Másodszor mentette meg a gondozó a kisvidra életét

Napokig küzdöttek gondozói és állatorvosa a Somogy megyei lábodi vidraparkban élő európai kisvidra Lili(1) életéért, aki egy súlyos fertőzésen esett át. A csöppségre pontosan egy éve pár hetesen találták halászok a Hortobágyon és az elhagyott legyengült kölyökvidrát a biztos haláltól mentették meg akkor.
– Amikor egy éve felhívtak, hogy vállalom-e a gondozását nem volt kérdés számomra, hogy mit tegyek. Tudtam, hogy annyi gondoskodást igényel majd, mint egy csecsemő, de szívesen vállaltam. Kétóránként cumis üvegből tápláltam és gyakorlatilag három hónapig éjjel- nappal együtt voltam vele.- emlékszik vissza Balogh Márta(43) a kisvidra gondozója. – A nevelése, vízhez szoktatása és végül a természetes élőhelyére történő szoktatása is kiválóan sikerült. Ez a fertőzés viszont váratlan volt.
Két hete egy reggel mozdulatlanul feküdt a fűben, amikor megpillantottam és rögtön tudtam, hogy nagy a baj.- emlékszik vissza Márta. – Két hétig kritikus volt az állapota, infúzióval tápláltuk, és csak akkor nyugodtam meg, amikor a napokban egy éjszaka felmászott az ágyamra és befúrta magát a hajamba. Nagyon boldog voltam! Ma már nyoma sincs betegségnek és ismét boldogan hancúrozik, úszkál a medencéjében.- mutatta büszkén ölében viháncoló vidráját Márta. Forrás: Kapos.hu

Vélemény, hozzászólás?