Posted on Hozzászólás most!

Medve testvérpár garázdálkodott a határnál

Medve merészkedett be egy faluba Szlovákiában, a magyar határ közvetlen közelében. A közeli hegyekben élő állat nagy riadalmat okozott, de befogták és visszavitték az erdőbe. Egy másik barnamedve széttépett egy kutyát is, őt még nem sikerült befogniuk a rendőröknek. Kiderült: valószínűleg a medvék testvérek.
Egy szlovákiai magyar autószerelő műhelyében okozott pusztítást egy barnamedve keddre virradóra a magyar határtól alig egy kilométerre lévő Ipolyvilkén. A 150 kilós állat átmászott a kerítésen, majd a férfi keverék kutyáját szétmarcangolta. Az egyik szlovák televízió felvételein jól látszanak a vadállat nyomai. A telepen lakott a férfi 86 éves nagymamája, aki nem vett észre semmit a történtekből, így megúszta a medvetámadást.
„Átmászott a kerítésen, megkergette a kutyát az udvaron, majd széttépte őt.” 3’36” Hat autót össze is karmolt, sérült a lakkozás, a fényezés a kocsikon” –mondta Nagy Miklós
A medve egy közeli község határába menekült, a rendőrök az állatvédőkkel együtt próbálják befogni.
Egy másik medve szintén betévedt Ipolyvilkére. Őt sikerült altatólövedékkel ártalmatlanítani, majd visszavitték a közeli erdőbe.
„Szabadon engedték és még kapott egy nyomkövetőt is, hogy megnézzék, marad-e a társai között, vagy esetleg megint könnyű zsákmány után néz és a lakott területet választja” – mondta Nagy Miklós.
A helyiek úgy tudják, a medvék testvérek és azért merészkedtek le lakott területre, mert a hegyekben túlszaporodtak a medvék és társaik kivetették őket maguk közül.

Vélemény, hozzászólás?