Posted on Hozzászólás most!

Megkezdődött a visszaszámlálás

Ezekben a napokban megkezdődött a 100 napos visszaszámlálás a ketreces tojótyúk tartás teljes tilalmára vonatkozóan az Európai Unióban. Mindössze száz nap múlva tilos lesz a ketreces tartásmód, melynek köszönhetően milliónyi tojótyúk életkörülményei javulnak majd. Hangsúlyozván ezt a mérföldkövet,  a Eurogroup for Animals egy utolsó figyelemfelkeltő kampányt kezdeményezett azzal a céllal, hogy együttesen gyakoroljunk nyomást az európai hatóságokra, kormányokra és a fő tojásfelhasználókra. Szeretnénk meggyőződni afelől, hogy az érintettek mind tiszteletben tartják a ketreces tartásmód tilalmat, hogy nem kap senki további haladékokat és a törvényre vonatkozó engedményeket sem. Sonja Van Tichelen, a Eurogroup for Animals igazgatójának elmondása szerint, a legfrissebb értékelések sajnos még mindig azt mutatják, hogy a 2012 Január 1-i törvényi tilalom ellenére mintegy 17 millió tojótyúk továbbra is ketrecekben él majd az európai unió területén. A termelők 12 teljes évet kaptak arra, hogy a bevezetésre kerülő törvényi előírásoknak megfelelően átalakítsák az üzemeiket ezért a fenti késlekedés elfogadhatatlan és azonnali változást igényel. Minden európai polgár tehet lépéseket a változások érdekében. Akar azzal is csupán, hogy minden egyes alkalommal, mikor tojást fogyaszt vagy vásárol meggyőződik afelől, hogy a megvásárolt vagy a fogyasztani kívánt tojás szabad vagy ketreces tartásból származik-e. Legyen az akár otthon  a helyi bevásárló központban, kávézóban vagy étteremben, egy hotelben vagy éppen a munkahelyed büféjében kérdőre vonhatod az adott céget, hogy milyen tartásból származó tojást árul. Komolyan kell vennünk a felelősségünket, hiszen már csak száz napunk van hátra, hogy Európa ketrec mentessé váljon. Csatlakozz te is a Eurogroup weboldalán keresztül, cselekedj és segíts a változásban: www.eurogroupforanimals.org
További információért hívd: Martyn Griffiths, Kommunikaciós vezetőt a 0032 (0)2 740 08 23-os telefonszámon vagy írj: m.griffiths@eurogroupforanimals.org  címre.
Megjegyzés: A Eurogroup for Animlas egy majd minden európai országban jelenlévő állatjóléti szervezet. Az 1980-as megalakulása óta arra buzdítja az Európai Uniót hogy egyre magasabb állatjóléti gyakorlatot valósítson meg. A Eurogroup a társadalom véleményét fogalmazza meg a saját tagszervezeteinek hangján keresztül. Az állatjóléttel kapcsolatos hiteles biotechnológiai hátteret a szervezet tudományos és szakemberei biztosítják.
Forrás: fauna.hu 2011.szeptember 27.

Vélemény, hozzászólás?