Posted on 1 hozzászólás

Megkezdődött Eva Rhodes menhelyvezető gyilkossági pere

Kedden elkezdődött a per a bőnyi állatmenhely vezetőjének meggyilkolása ügyében a Győr Sopron Megyei Bíróságon. A 65 éves Eva Rhodes megölésével a nő 31 éves volt alkalmazottját vádolják. A férfi a tárgyaláson beismerte a bűncselekményt és megbánást tanúsított. A férfi ellen emberölés és kifosztás a vád. A per várhatóan a hónap végén zárul le. Az iratok ismertetésével és a vádlott meghallgatásával kedden kezdetét vette az Eva Rhodes meggyilkolása ügyében indított büntetőeljárás. Az első tárgyalási napon a vádlott vallomásában minden beismert és azt mondta: megbánta, amit tett.
Az elsődleges információk szerint még legalább két tárgyalási napot tartanak. Ezeken több mint egy tucat tanút hallgat majd meg a bíróság. Ítéletet várhatóan a hónap végén hirdetnek az ügyben. Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség is beszámolt az állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg a férfi, egy elszámolási vita során. A fiatalember ugyanis távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte bérét, de Eva Rhodes nem fizette ki. A gyilkosság estéjén is odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte és egy kutyapórázzal megütötte. A férfi ekkor ököllel arcul csapta Eva Rhodes-t, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbe vágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig a menhellyel szembeni telken elrejtette. A 31 éves fiatalember ezután Eva Rhodes pár ezer forintjával és laptopjával távozott a helyszínről és végül 2009 áprilisában fogta el a rendőrség. A rendőrségen egyébként a gyilkosság után egy héttel testvére jelentette Eva Rhodes eltűnését. A hatóság szinte mindvégig közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, többszöri terepszemle után sem találtak ugyanis bűncselekményre utaló jelet.
A férfi a tárgyaláson azt mondta: tavaly szeptember másodikán kezdett Eva Rhodesnál dolgozni, de pár nap után megromlott viszonyuk; ő kifogásolta, hogy a nő nem javít elhelyezésén, és a menhelyen élő macskákkal együtt, egy matracon kell aludnia. Hozzátette, munkaadója rendszeresen szidalmazza őt, ócsárolta munkáját, de néha kollektíve a magyarokat is dologtalan és alkoholista népnek nevezve őket.
Mindezek miatt már napokkal korábban elöntötte, hogy felmond, távozik, de előbb eleget tett Eva Rhodes kérésének, hogy maradjon, amíg nem talál valakit a helyére, majd az hátráltatta, hogy a nő halogatta járandósága kifizetését.
Szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz után (hogy nem érdemel pénzt ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábánál letámasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt, utóbbival olyan erősen, hogy a nyél kettéhasadt – elevenítette fel a történteket.
A 31 éves, ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: eltávozott, majd körülbelül 20 perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe. Ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott. A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még négy tárgyalási napot tűzött ki.

1 thought on “Megkezdődött Eva Rhodes menhelyvezető gyilkossági pere

  1. […] fokon tízéves börtönbüntetésre ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság azt a 30 éves férfit, aki a vád szerint két évvel […]

Vélemény, hozzászólás?