Posted on 1 hozzászólás

Megnyílt Olaszországban az első strand, ahová kutyával lehet menni

Megnyílt Olaszországban az első strand, ahová hivatalosan kutyákat is be lehet vinni, és még „baywatchos vízimentő-képzés” is folyik a helyszínen. Ezzel a lehetőséggel az állatbarátoknak végre nem kell megválniuk kedvenceiktől a nyári szabadság alatt.
A strand tulajdonosa, Elisabetta Dall’Orto tíz évig harcolt az engedélyekért.
– Nemcsak úszómedence és zuhanyzó áll a kutyák rendelkezésére, de úszásoktatás és vízimentő-kiképzés is folyik a parton – tudatta a tulajdonosnő a Corriere della Sera újságírójával. Szigorú szabályok vonatkoznak két- és négylábú vendégeinkre. Utóbbiakat azonban kétóránként a strandon kívül sétálni kell vinni, hogy elvégezzék a dolgukat.
Magyarországon a Balatonnál a közhidelemmel ellentétben a jogszabályok nem tiltják meg kizárólagosan, hogy a Balatonban valaki kutyát – vagy más állatot – fürdessen. Sőt egyes helyeken még arra is van lehetőség, hogy a gazda maga is a kutyával együtt fürödjön.
Azt egyértelműen kimondhatjuk, hogy valóban tilos a kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni. Ezt a strandok üzemeltetési feltételeit is meghatározó rendelet rögzíti, ami csak a vakvezető kutyákat és az őrkutyákat veszi ki a tiltás alól. A jogszabályban meghatározott kijelölt fürdőhelyek alatt nemcsak az elkerített strandokat kell érteni, hanem minden olyan partszakaszt, ahol megfelelő tábla jelzi, hogy az adott vízterületet fürdésre kijelölték. A Balatoni fürdetés témában a teljes cikk itt taláható.

1 thought on “Megnyílt Olaszországban az első strand, ahová kutyával lehet menni

  1. […] a témában: Más is szeret pancsolni – Balatonban kutyával – Olaszországi hivatalos kutyás strand Hírek budakalász, kutyafürdetés, omszk, omszki […]

Vélemény, hozzászólás?