Posted on Hozzászólás most!

Halálos lovasbaleset, megölte gazdáját ötéves kancája

Megölte gazdáját egy ló a baranyai Lánycsókon. Zoltán éppen az állattal foglalkozott, amikor az egy ugrásnál kétszer fejen rúgta. A fiatalember életét már nem tudták megmenteni.
„A lovak képesek a hétköznap gondjaiból a fellegekbe emelni” – olvasható a 28 éves Kilmájer Zoltán tollából az egyik közösségi oldalon, ahol több kép is látható Dámáról, az ötéves kancáról.
– A fiam éppen az ikertestvérével együtt ugratta Dámát az akadálypályán. Nem ült rajta egyikük sem, és Zoli szokásához híven vezetőszárat sem használt, amikor a kedvenc lova minden előzmény nélkül megbokrosodott, és megrúgta őt – mondta a Borsnak könnyes szemmel a férfi édesapja, Kilmájer János. – Nem értem, mi ütött belé. Ezek után nem tartjuk meg a lovat, megy a vágóhídra, és kolbász lesz belőle.
Az apa szerint az is baj lehetett, hogy Dáma még nem volt pároztatva, és már nagyon kívánta a csődört, ezért volt ideges. A szomszédok szerint jól bántak a lóval, kiegyensúlyozott volt, és szelíd.
– Ha hátrajöttem a kertbe, legtöbbször megsimogattam, sosem lépett fel támadóan, ahogy most sem – mutatta a lovat Varju Vilmos szomszéd.
– Ezzel a lóval eddig semmi probléma sem volt. Több kollégával beszélgettem, és arra jutottunk, hogy Dáma megijedhetett, ezért rúgta meg a gazdáját – magyarázta dr. Hum Imre állatorvos, aki szerint a ló további megfigyelésére nincs szükség, vágóhídra küldését pedig túlzásnak tartja.

Vélemény, hozzászólás?