Posted on Hozzászólás most!

Megsínylik a kutyák az ünnepeket

Másfélszer annyi kutya kerül az Illatos úti ebtelepre a karácsonyi ünnepek alatt, mint általában. Ennek két oka van: a felelőtlen ajándékozás és a petárdázás. Hogy elférjenek, a gazdára váró állatok új kifutót és házakat kaptak karácsonyra.
Ebálom: Gazdit szeretnének karácsonyra – Az Illatos úti örökbe fogadható kutyákról további információt a www.ebtelep.hu oldalon találnak.
Sok kutya kerül a karácsonyfa alá és szintén sokan vannak, amelyeket újdonsült gazdáik az ünnepek elmúltával a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Ebrendészeti Telepén leadnak, vagy egyszerűen utcára tesznek. Szilveszterkor pedig újabb veszély fenyegeti a kutyákat: némelyik sokkot kap a petárdától és elszökik. A kutyákat ilyenkor célszerű bezárni, és a közelükben maradni. Emellett már olyan gyógyszerek is kaphatók, amelyekkel megelőzhetők vagy csökkenthetők a sokk hatásai.
Hogy az állatoknak legyen elég helyük, az AEGON Biztosító Zrt. felújíttatta a kifutót, a Vigyél Haza Alapítvány pedig négy kutyaházat adományozott a telep lakóinak.
December 21-éig – vagyis jövő hét keddig – az is segít az Illatos úton gazdára váró kutyákon, aki regisztrál a http://kutyakaracsony.aegon.hu weboldalon. Az AEGON Biztosító Zrt. és a Tápfutár.hu közös akciójában ugyanis regisztrációnként tíz forinttal nő a telepnek felajánlott kisállat felszerelés utalvány értéke.
Azok, akiknek a kutyája elveszett, a Fővárosi Közterület-felügyelet ebtelepének hivatalos honlapján, a www.ebtelep.hu-n ellenőrizhetik, nem került-e a telepre kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?