Posted on Hozzászólás most!

Megszelídült Csárli, a gyilkos póniló

Teljesen megnyugodott Csárli, az a póniló, amelyik harapásával halálos sebet ejtett egy gerendási férfin júliusban. Az állatot volt gazdája el akarta altatni, de a Csillagszem Alapítvány megvette.
Jókedvűen ropogtatja a répát Csárli, a póni. Tenyérből is szívesen eszik. Egy csapásra a környékbeli gyerekek kedvence lett a pesterzsébeti telepen. Az állat egy hónapja menekült meg a haláltól, miután nyakon harapta korábbi gazdájának ismerősét, amikor az épp vizet akart adni neki. A Csillagszem Alapítvány ötvenezer forintért megvásárolta őt gazdájától, aki inkább elaltatta volna. Az állatvédők megígérték: kezesbárányt nevelnek Csárliból.
– Hamar megszokta az új helyét, itt sokkal nagyobb a területe, és láthatóan szabadabbnak érzi magát – mondta a Borsnak Abonyi Mónika, az alapítvány elnöke. – Amikor elhoztuk, azonnal lefürdettük, új frizurát is kapott, egy hete pedig ivartalaníttattuk.
Új gazdái szerint Csárli a világ legnyugodtabb pónilova. Támadási szándéknak semmi jelét nem mutatja. Inkább sokszor megijed, mert azt hiszi, hogy bántani akarják.
– Meg kell még szoknia az embereket, meg kell tanulnia, hogy mi nem bántjuk. Sokat vagyunk vele, nyugtatgatjuk és simogatjuk. A lovak nem felejtenek, azt nekünk is el kell fogadni, hogy nem szereti, ha a fejéhez érünk, és nem szabad magasra emelni a kezünket, mert azt fenyegetésnek értelmezi – tette hozzá az állatvédő.
Csárli, ha már beilleszkedik, feladatot is kap: kiskocsival trágyát szállít majd. Gazdái szerint fontos, hogy feladata legyen, ami lefoglalja, s így hasznosnak érzi magát. Forrás: Borsonline.hu, fotó Birton Szabolcs.

Vélemény, hozzászólás?