Posted on Hozzászólás most!

Megtalálták a New Yorkban elszabadult kobrát

Megtalálták a bronxi állatkertből elveszett egyiptomi kobrát: a mérges kígyó egy héten át tartotta lázban New Yorkot és a twitterezőket.
A 61 centiméteres, veszélyes, de még cseperedőfélben lévő csúszómászót az állatkert hüllőházának egyik sötét sarkában találták meg, ahol összetekeredve feküdt – közölte Jim Breheny, a bronxi állatkert vezetője.
“El tudják képzelni, mennyire örülünk, hogy elmondhatjuk: a kígyó él és jól van” – mondta Breheny. A kígyót állítása szerint azzal csalogatták elő, hogy a padlót egéralomnak használt faforgáccsal szórták fel.
A bronxi állatkert igazgatója megígérte, hogy a jövőben olyan biztonsági intézkedéseket dolgoznak ki, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a most mindössze 85 gramm súlyú kígyó ismét megszökjön. Az állatkert a tervek szerint a jövő héten nyitja meg ismét a hüllőházat.
A hüllőházat múlt pénteken bezárták, miután a gondozók jelentették, hogy nem találják az egyiptomi kobrát. A mérges kígyó néhány nap leforgása alatt az internet legendájává vált; a hüllő nevében valaki feljelentkezett a Twitter mikroblog oldalra és üzeneteket kezdett el írogatni. A “kobrának” több tízezer követője lett.
Az egyiptomi kobra mérge 15 perc alatt végez az emberrel; az áldozat megbénul, majd légzési elégtelenség következtében megfullad. A legenda szerint ilyen kígyóval maratta halálra magát Kleopátra királynő is.

Vélemény, hozzászólás?