Posted on Hozzászólás most!

Menhelyről lett filmsztár

Gödöllő – Örökbe akarták fogadni első filmforgatásán a 9 éves schnauzerkeverék Nortont. A lompos eb, családja költözése után egy menhelyre került, ahol Halász Árpád állattréner vette gondozásába. Itt figyeltek fel rá a filmesek.
– Első szerepét 2004-ben kapta Kamondi Zoltán, az „Érsek látogatása” című filmjében. Itt a hegyen élő vadembereknek volt a „testőre” – mondta büszkén a nagyszerű kutyáról Árpád.
A forgatáson a stáb tagjai is nagyon megszerették a nagy, barátságos állatot, egymásra licitálva próbálták meggyőzni gondozóját, náluk jó helye lenne a négylábúnak. Ám Árpád már akkor tudta, hogy Norton nem egy hétköznapi kutya, és új pártfogójára nagy karrier vár még. És így is lett. A fekete, hosszú szőrű eb azóta már több magyar és külföldi filmben is fontos szerepet kapott. Kinézete miatt főleg kóbor kutyát alakít, és a történelmi filmekben is megállja a helyét. De a forgatások szünetében sem pihen, egy biztonsági őrnek segít őrizni a rendet.
– Norton szerepelt a Katedrális című filmsorozatban, Gothár Péter Hangyatérképében, és a hamarosan a mozikba kerülő Anonymus című filmben is. Legutóbb pedig a hazánkban forgatott Angelina Jolie-filmben kapott szerepet – sorolta kedvence sikereit Árpi, aki hozzátette, azt hogy pontosan milyen feladatot osztott a négylábú sztárra a híres színésznőből lett rendező, azt majd a moziban megnézheti a közönség.

Vélemény, hozzászólás?