Posted on 1 hozzászólás

Mi is a német juhászkutya? – Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

Hogy mi is a német juhászkutya? A fajtamentők számára a szépség, a hűség, a szerelem, egyszóval minden, ami egy kutyafajtát az emberhez tud kötni. Nekik nincsen semmiféle anyagi hasznuk a fajtából, de még nem is az a hobbijuk, hogy megpróbálják létrehozni a legtökéletesebb egyedet. Ők csak mentik a bajba jutott németjuhászkutyákat. Teszik mindezt a saját szabadidejükből, a saját pénzükből, és amikor sikerül egyet-egyet gazdához juttatniuk, a kutya a szívük egy darabját is magukkal viszi. Ha önök megkérdeznek egy német juhászkutya fajtamentőt, mi is jut eszébe arról a szóról, hogy német juhászkutya, ezt felelik: A mindenek feletti hűséget!
Ez a kutyus mindig reménykedett abban, hogy visszamegy érte az, aki hajdanán őt December végén kemény hideggel búcsúzott tőlünk az óesztendő. A kutya a mínuszokkal, hóval, jéggel, ónos esővel dacolva nem mozdult a bevásárló központ mögül. Kitartóan őrizte azt a karton dobozt, amit hajdani gazdája amikor kidobta, odatett neki. Durrogtak a petárdák, villogtak a tűzi játékok fényei, ám a kutyarendületlenül, szoborként csak ült ott, és várta vissza a gazdáját. Az arra járók néha megszánták, és odavetettek neki valami ennivalót, a jeges hó pedig enyhítette mardosó szomjúságát. Eltelt két hét, és a kutyanem mozdult onnan. Ha megállt egy autó, reménykedve kapta fel a fejét, hátha Ő jött vissza érte… Mikor meglátta, hogy nem a gazdája érkezett, fejét lehajtva ült tovább és tovább ott. A hideg, az éhség és a szomjúság már kikezdte fiatal, erős szervezetét. A fajtamentők torka összeszorult, amikor meglátták a leépülés szélén álló, letargikus kutyát. Wolf sem a szép szó, sem a virsli illatára nem volt hajlandó mozdulni a helyéről. Ő még mindig bízott, még kidobta. Több, mint egy órás barátkozás után aztán végre elfogadta az első, virslit, majd a másodikat, a harmadikat…Egy kiló elfogyasztása után végre beszállt az autóba.
Wolf persze nagyot csalódott a világban, nagyot az emberekben. Tökéletes idegrendszere, fantasztikusan jó tulajdonságai azonban legyőzték a rossz emlékeket, és rehabilitációs képzése után, amikor március 8-án, a fajtamentők örökbefogadó napján végre gazdához került, az egész csapat szívének egy darabját is magával vitte.

Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány: Az alapítvány mindenféle segítséget köszönettel és örömmel fogad. Mind tárgyi, mind pénzbeli adományokat köszönünk, és ezekről természetesen adományigazolást adunk.
Tárgyi adományok esetén kérjük hívja a fajtamentés központi számát: 06-30-341-6716
Bármilyen kis összegű adomány hozzásegíthet egy szerencsétlen sorsú kutyát ahhoz, hogy esélye legyen egy boldogabb, jobb élethez!
Az adományozó cégek, szervezetek, magánszemélyek nevét a honlap “támogatóink” rovatában feltüntetjük abban az esetben, ha ehhez hozzájárulást kapunk. Kérjük a német juhászkutya tenyésztőket, tartókat, kedvelőket, az állatbarátokat, hogy rendszeres, vagy időnkénti egyösszegű adományaikkal tegyék lehetővé munkánkat.
Adomány küldhető: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány, Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet 73600149 – 11112686 – 00000000

1 thought on “Mi is a német juhászkutya? – Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

  1. […] az Egri Állatklinikára szállították, ahol elsősegélyben részesült, és onnan került a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványhoz. – A kutyus felépülésért mindent megtesznek az orvosok. Még nem tudni, hogy […]

Vélemény, hozzászólás?