Posted on Hozzászólás most!

Mi van a kórházi cicákkal?

Gyanús körülmények között tűnnek el a macskák az ország több kórházából is. Az ott dolgozók szörnyű pusztításról suttognak. Az állatvédők a nemzeti erőforrás miniszterhez fordultak.
Borzalmas, elvetemült állatkínzásokról beszélnek Magyarország több kórházának egyes betegei és dolgozói. Állítják: a kórház területén élő, de egyre elszaporodó macskákat kegyetlen módon kivégzik. Azt suttogják, nem válogatnak a módszerek között:mérgezésről, agyonverésről, kutyákkal történő széttépetésről, sőt még befalazásról is hallani.
A cicamentők úgy tudják, a macskagyilkosságok sokszor az intézményt irányító orvosi vezetők tudtával történnek. A két legnagyobb macskavédő egyesület lépéseket tett. Azonnali intézkedést kértek Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, akinek egyben fel is ajánlották segítségüket. Mindemellett a tudomásukra jutott eseteket kivizsgálják, és büntető feljelentést tesznek.
– Elemezzük a birtokunkba került bizonyítékokat – mondja dr. Sebesi Csaba, a Macskavilág Alapítvány önkéntes jogi szakértője.
– Minél megalapozottabb feljelentéseket szeretnénk tenni a macskakínzások ügyében, hogy sikeres nyomozás és megfelelő számonkérés következhessen.
Sebesi doktor azt is elmondta: Illés Zoltánnak, a kormányzat állatvédelmi ügyekért felelős államtitkárának is jelezték: súlyos, halasztást nem tűrő problémáról van szó.
– Önkénteseink csak a budapesti Jahn Ferenc kórházból több mint nyolcvan macskát mentettek ki a biztos kínhalálból, nemritkán a biztonsági őrök életveszélyes fenyegetésétől és harci kutyák támadásától tartva – meséli Szépvölgyi Zoltán, a Macskavilág Alapítvány elnöke.
– Felháborító, hogy az élet védelmére létrejött intézményekben az élet védelmére felesküdött emberek tudtával, közreműködésével brutális állatkínzások zajlanak.
A macskás társadalom felháborodott a kegyetlenkedésről szóló pletykákon. Már külföldről is érkeznek döbbent macskarajongók, igazságot követelve:
– Nagyon bízunk Réthelyi professzor úr bölcs, szigorú és gyors intézkedésében, ugyanis már külföldi tagjaink is egyre felháborodottabban és türelmetlenebbül kérdezik: hogyan történhet ez meg 2011- ben Európa szívében? – kommentálja az esetet Tóth Judit, a több mint ötven ország macskatartóit tömörítő Felis Hungarica elnöke.
A Borsot úgy tájékoztatták a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban, hogy a miniszter szabadságon van, de az állatvédők levelének tartalmát kivizsgálják. Bencze Brigitta, Borsonline.hu

Vélemény, hozzászólás?