Posted on Hozzászólás most!

Miért tarts cicát

Évek óta együtt élek, egy selymes szőrű, csillagszemű szürke doromboló művésszel, Ibizával. Az öcsém találta egy autó alatt egy este, még csukva volt a szeme, olyan pici volt. Először cumisüvegből etettük, aztán rászokattuk a szilárd táplálékra. Ennek lassan nyolc éve, én azóta már külön élek a családomtól, de Ibiza velem van. Azon túl, hogy aranyos, és mindig is imádtam a macskákat, több olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amiért érdemes megosztani velük az otthonunkat.
Oldják a magányt: Ma már bizonyított tény, hogy az állatok enyhítik a magányosság érzését. Idős embereknek gyakran ajánlják, tartsanak valamilyen állatot. A velük való foglalkozás felvidít, feladatot ad. De akkor is remek dolog tudni, hogy valaki feltétel nélkül szeret bennünket, ha nem vagyunk egyedül, ha vannak feladataink. Mert a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a kutya tud feltétel nélkül szeretni, hanem a cirmosok is.
Érintésük, simogatásuk egészségesen tart bennünket: Több tanulmány foglalkozott már az érintés gyógyító hatásával. Ha nem érintenénk meg egymást, előbb-utóbb meghalnánk. Ha nem tudjuk minden nap megérinteni szeretteinket, ismerőseinket, simogassuk meg cicánkat, hasonló hatással bír.
Dorombolással gyógyítanak: Ha, valamink fáj, a cica a beteg testrészhez bújik, dorombolásával enyhíti a fájdalmat. A dorombolás hangi tartománya bizonyítottan pozitívan hat ránk. Ezt egyébként személyes tapasztalattal is bizonyíthatom, végtelenül kellemes lazító hatása van a dorombolásnak.
Felelősségre nevel: Miután egy élet függ tőlünk, gyerekeket kiválóan lehet egy háziállattal rendszerességre, felelősségre szoktatni. Hiszen az állat nem tudja magát ellátni, az a mi feladatunk, akkor is, ha fáradtak vagyunk, ha ünnepnap van, egyszóval: mindig.
Azt mondják, hogy ahogy az ember bánik az állatokkal, úgy bánik az emberrel. Az erőszakos emberek nagy része állatokkal kezdte. Egy kísérletben, rabok egy részének kiscicát adtak(veszélyes bűnözök, gyilkosok is voltak köztük).Ezek közül a rabok közül kevesebb volt a visszaeső később, mint azok között, akiknek nem adtak kiscicát.
Könnyű gondozni: Egy macskát sokkal könnyebb gondozni ,mint egy kutyát(van a családban kutya is),például nem kell sétáltatni, bár lehet. Igaz kutyasétáltatás közben remekül lehet ismerkedni. De azt hiszem, hogy aki elfoglalt, nincs ideje naponta kétszer háromszor haza ugrani ideális a macska. Könnyen alomra szoktatható, és ha megtaláljuk a legmegfelelőbb almot, és naponta kétszer kiszedjük, nem lesz szag a lakásban. Fedeles alomtál esetén, nem porosodik a helyiség ahol tartjuk. Az etetésére pedig számtalan lehetőséget kínálnak az üzletek.
Bátran ajánlom tehát mindenkinek, aki kacérkodik egy kisállattal, hogy próbálkozzon cicával, mert nagyon okosak, aranyosak, kedvesek. De ne feledje senki: „Felelőséggel tartozol azért, akit megszelídítettél.” Forrás Bécs.hu, Muszka Evfelin

Vélemény, hozzászólás?