Posted on Hozzászólás most!

Milliókat örökölt: mágnás lett a fekete római utcakölyökből

Tíz millió eurót (bő 3 milliárd forintot) örökölt egy macska Olaszországban. A fekete kandúr páratlan gazdagodási karriert futott be, mivel “utca(macska)kölyökként” kezdte önálló életét Rómában nyomorban tengődve. Ebből emelte ki egy idős, magányos nő, aki hajdanán egy ingatlanmágnáshoz ment feleségül, ám hamar megözvegyült.
Gyermeke nem volt a párnak, az özvegy nem ment újból férjhez, és amikor két éve romlani kezdett egészsége, úgy döntött, hogy mindenét Tommasóra, a macskára hagyja, amiről szabályos végrendeletet csináltatott.
A vagyonra azonban nem a macska ügyelt volna, hanem egy állatvédő csoport, vagy menhely, amely egyúttal persze Tommasóra is. Csakhogy a macska gazdasszonyának egyik szervezet se tetszett kellően, és végül mindenét a macskára hagyta gondozónője közbeiktatásával.
Az asszony kilencvennégy évesen, két hete szenderült jobblétre, immár a négy esztendős kandúr a nagyúr: nem kizárt, hogy a világ legtehetősebb macskája. Bőven van mit aprítania a tejbe készpénz, részvények, római és milánói házak, lakások és calabriai termőföldek tulajdonosaként. Az ápolónőnek egyébként sejtelme sem volt, hogy gondozottja mennyire tehetős.
“Mindig diszkrét volt és csendes, nagyon keveset tudtam az életéről” – idézte a gondozót a The Daily Telegraph című brit lap.
A mágnás macska immár az ápolónő otthonában él Róma peremén egy másik macska társaságában. Forrás: Pecsiujsag.hu

Vélemény, hozzászólás?