Posted on Hozzászólás most!

Mire lesz jó az állatvédőrség?

A közelmúltban Budapesten alakult meg hazánk első állatvédőrsége az Országos Rendőr-főkapitányság, a Cerberos Állatvédő Egyesület és a Fehérkereszt Állatvédő Liga együttműködésével.
Az állatvédőrség egyre több tenni akaró embert szeretne bevonni a munkába, így Békés megyéből is várják a segítséget, s az itt működő állatvédők is nyitottak a kezdeményezésre.
Mézes Dorottyát, a Cerberos képviselőjét arról kérdeztük: mennyiben hasonlít majd ez a szervezet a külföldi csatornákon, így például az Animal Planeten látható sorozatokban szereplő csoportokhoz?
— Le kell szögezni, hogy az állatvédőrség nem rendőrség, nem hasonlít a külföldi csoportokhoz, hiszen a hazai viszonyokhoz kell adaptálni. Egyelőre nincs olyan komoly anyagi bázisunk sem, mint nekik, de reméljük, idővel magasabb szintre léphetünk majd — mondta az aktivista. Mint megtudtuk, a hazai állatvédőrök feladata szakértőként segíteni a hatóság munkáját, felvilágosítást adni arról, milyen igényei vannak egy állatnak, egyesíteni az országban található szervezetek és magánemberek munkáját, részt venni a gyerekek oktatásában.
Tervezik, hogy a későbbiekben egyenruhában, illetve hivatalos igazolvánnyal is ellátják a tagokat, akiknek egy felkészítő tanfolyam után vizsgát kell tenni. A jelentkezők fényképes önéletrajzát, motivációs levelét az allatvedorseg@cerberosegyesulet.hu e-mail címen várják.
A békéscsabai állatvédők telephelyén nem kell sokáig keresni olyan kutyát, melyet korábban rosszul tartottak, esetleg megkínoztak. Inez, a gyönyörű boxerkeverék nem csak a szeretetre volt éhes, amikor a menhelyre került. Lakossági bejelentés után döntött úgy „gazdája”, hogy állatorvosi kezelés helyett inkább az állatvédőknél hagyja. Ma már felgyógyult, visszanyerte formáját, és végre a simogatásból is kijut neki. Forrás: Beol.hu

Vélemény, hozzászólás?