Posted on Hozzászólás most!

Műhibaper egy kutya halála miatt

Műhibapert indít kutyája halála miatt egy magyar férfi. Adolf, a boxer gyomorcsavarodás után pusztult el, még 2010-ben. Gazdája több mint 3 milliós kártérítést követel az állatkórháztól.
A kutya gazdája azt mondta a Blikknek, hogy szerinte nem megfelelően látták el a pedigrés kutyát. Azt állítja, hogy a műtét után nem varrták ki a gyomrát. Ezért a fehérvári bírósághoz fordult. Azt is mondta, hogy a kórház elismerte a felelősségét, de csak 30 ezer forintos kártéríést ajánlott fel, amit ő nem fogadott el, mert csak a műtét 80 ezer forintjába került.

Komment: “Tipikus mai magyar tudósítás. Tele valótlanságokkal.
– 1991. óta hazánkban több tucat kártérítési per futott már le állatorvosok feltételezett műhibája miatt. A legtöbbször az állatorvosok igaza bizonyosodott be. Ugyanis az állatorvos nem arra szerződik, hogy biztosan meggyógyítja az állatot, hanem “csak” arra, hogy a szakma szabályai szerint elvégzi a kért beavatkozást. Ezt a jog úgy fogalmazza, hogy az állatorvos nem eredményt szolgáltat, hanem gondossági kötelme van.
– Ebben az esetben az első műtét során a gyomor fala olyan állapotban volt, hogy a hasfalhoz varrása kifejezetten kockázatos lett volna.
– Juhász Úr (a kutya gazdája) “elfelejtette” megemlíteni, vagy a szerkesztők megemlíteni, hogy az elpusztult eb tetemét nem vizsgáltatta meg. Így senki a világon nem tudja és már sajnos nem is tudhatja, hogy a műtét után otthon mi miatt pusztult el szegény állat. Így képtelenség azt bizonyítani, hogy az elpusztulása és a műtét között bármiféle ok-okozati összefüggés lehetne.
– Juhász Úr legjobb védekezés a támadás alapon megfenyegette az állatkórházat, hogy majd a médiában történő kavarással üt vissza.
– Úgy tűnik, sikerült, bár kicsit csodálkozom azon, hogy a TV2 a Blikk-et használja hírforrásként valódi kontroll nélkül.
Persze, tudom az nem hír, ha a kutya megharapja a postást, csak fordítva az. Ettől függetlenül ez a tudósítás egy országos médiumban az újságírói hivatás meggyalázása volt.”

Vélemény, hozzászólás?